Proslava Međunarodnog dana volontera

U Udruzi IKS, odnosno lokalnom volonterskom centru Petrinja u petak, 2. prosinca održana je proslava povodom nadolazećeg Međunarodnog dana volontera, odnosno Međunarodnog dana dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak koji se obilježava danas, 5. prosinca.

Proslava je započela u 17 sati i okupila je u našem Građanskom centru brojne drage goste iz zajednice, partnere i suradnike Udruge IKS i lokalnog volonterskog centra Petrinja, predstavnike raznih organizacija, udruga, društava i klubova iz naše zajednice, građane koji su česti korisnici usluga Udruge IKS te naravno lokalne i EVS volontere. Svi gosti dobili su kartice s imenima kako bi se tokom večeri mogli bolje upoznati.

Nakon početka programa u kojem su izvršna direktorica Tamara Jovičić i voditeljica lokalnog volonterskog centra Barbara Kositer zaželjele dobrodošlicu prisutnima, a predstavili su se i naši volonteri Europske volonterske službe. Uslijedila je dodjela priznanja, zahvala i poklona volonterima koji su u protekloj godini neumorno radili, a dodijeljeno je i priznanje za volontera godine. Volonterom godine proglašen je naš dragi Bojan Juzbašić sa 269 volonterskih sati koje je skupio kroz sudjelovanje u gotovo svim programima i aktivnostima Lokalnog volonterskog centra Petrinja.

Večer je protekla ispunjena smijehom, dobrim raspoloženjem i svi su se veoma dobro zabavili. Ukusnu hranu za naše goste priredili su volonteri Igor Grgić i Darko Božičević koji su u dvorištu kuhali gulaš i grah, Bojan Juzbašić pripremio je kuhano vino, Anela Ivišić i Valerija Kositer ispekle kolače, a za dobru atmosferu se pobrinuo Forte band koji nas je zabavljao do kasnih noćnih sati. Donatori uz čiju smo pomoć organizirali ovu proslavu bili su: lovačka udruga Fazan koja je donirala veliku količinu mesa za gulaš, Krešo Bočina koji je donirao šampinjone te pekarne Edi i Beriša koje su donirale kruh. Sponzori čiji su pokloni i poklon bonovi uručeni volonterima kao nagrade ove su godine bili: pizzerie Klobuk i Lucija, restorani Štuka i M&I&S, caffe bar Code, frizerski saloni L-hair, Malović, by Vlatka i Capriccia, trgovine Goga i Danitex i cvjećarnica Nera.

Još jednom želimo zahvaliti svima koji su pomogli i prisustvovali na proslavi Međunarodnog dana volontera i nadamo se kako ćemo u sljedećoj godini imati još više partnera, suradnika i volontera!

U lokalnom volonterskom centru Petrinja u 2016. godini bilo je ukupno 124 volontera koji su u našu zajednicu uložili ukupno 11260 volonterskih sati što je zaista pohvalno! Volonteri koji su prošloj volontirali u volonterskom centru Petrinja su:

Adrijano Šik

Zlatko Sudicki

Željko Cesarec

Željko Jambrović

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Projekt “Lokalni volonterski centar Petrinja” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske. Partneri u projetku su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja, POU Hrvatski dom Petrinja i Grad Petrinja