Promocija rada Info centra u Knjižnici i čitaonici Dvor

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja 26. rujna 2018.  proveo je aktivnost pod nazivom „Promocija rada Info centra za mlade“ u Knižnici i čitaonici Dvor. Uz pomoć i suradnju Knjižnice i OŠ Dvor, pozvali smo učenike sedmih i osmih razreda u prostor Knjižnice kako bi ih informirali o radu Info centra za mlade i što zapravo Info centar za mlade jest. Djelatnica Info centra za mlade Petrinja, Larisa Brkić, zajedno s kolegicama Estelom Toporan i Sabinom Stipanec, održala je prezentaciju za učenike i pobliže ih upoznala sa svim mogućnostima koje ICM nudi u svojem prostoru i na terenu, o čemu ICM informira mlade, te ih na taj način upoznala s pojmovima Erasmus+ program, Struktutitani dijalog, Salto youth i drugo.

 

Učenici su imali priliku odigrati zabavni edukativni kviz na istu temu i osvojiti nagrade! Bilo je veselo i poučno, vjerujemo da ovakav način informiranja ima utjecaj na kvalitetu života mladih u ruralnim područjima i motivira ih na aktivan angažman u zajednici.

Projekt “INFOswitch” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, Centar za mladež Zaprešić i Udruga Impress.