Projek lokalni info-centar Zaprešić

Projekt “Lokalni info-centar za mlade grada Zaprešića” novi je projekt i servis Centra za mladež Zaprešić koji mladima s područja grada Zaprešića i okolnih jedinica samouprave pruža mogućnost informiranja o njihovim pravima i mogućnostima u lokalnoj zajednici po pitanju obrazovanja, zapošljavanja, volontiranja, mobilnosti, putovanja, stipendiranja, zdravlja, aktivnog sudjelovanja u društvu i sl.

Općim ciljem projekta pridonosi se jačanje kapaciteta lokalne zajednice za rad s mladima kako bi se unaprijedio sustav informiranja i savjetovanja mladih. Podizanjem organizacijskih kapaciteta udruga i javnih ustanova po pitanju informiranja i savjetovanja mladih plan je podići kvalitetu života mladih.

Udruga IKS je ponosni partner u ovom projektu i radujemo se povezivanju sa info centrom Zaprešić. Ostali partneri u projektu su Grad Zaprešić, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni info-centar za mlade Zagreb (Udruga Zamisli), Srednja škola Ban Josip Jelačić, Udruga studenata grada Zaprešića te u suradnji sa Savjetom mladih Grada Zaprešića, KGZ Gradskom knjižnicom Ante Kovačić Zaprešić i Mrežom udruga Zagor.

Projek traje od 1. studenog  2016. do 31. srpnja 2017. godine, projekt je financijski podržan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Aktivnosti projekta usmjerene su na informiranje, savjetovanje i edukaciju mladih putem tribina/predavanja, newslettera, društvenih mreža, e-maila, telefona i osobnim kontaktom te ponudom edukacija kroz cijelo vrijeme trajanja projekta.

Pozivamo sve mlade da prate Facebook stranicu https://www.facebook.com/infocentarzapresic/   i uskoro se vidimo u Zaprešiću na kvizu o Erasmus+ programu.
Više o projektu možete saznati na web stranici www.czmz.hr

Projekt „INFOrmiraj se“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su

Grad Petrinja, Udruga Zamisli, PRONI centar za socijalno podučavanje i Udruga Impress.