Priprema za Time to move

Kako se bliži početak listopada, tako se približava i Time to move kampanja Eurodesk mreže. Time to move je kampanja koja se održava tijekom cijelog listopada a sastoji se od mnoštva  aktivnosti diljem Europe, namijenjenih da informiraju mlade o stotinama mogućnosti kroz koje mogu upoznati Europu i steći nova iskustva. Agencija za mobilnost i programe EU, nacionalni koordinator Eurodesk mreže, 05. rujna organizirala je sastanak Eurodesk multiplikatora – organizacija koje rade na informiranju mladih o EU prilikama i mogućnostima. Ove godine EU je predstavila nekoliko novih mogućnosti za mlade, najveća novost je program Europskih snaga solidarnosti kroz koje će mladi moći volontirati, zaposliti se ili djelovati u svojoj zajednici. Još jedna odlična prilika za mlade koji imaju 18 godina je inicijativa “Discover EU” kroz koju će moći besplatno putovati i upoznati Europske zemlje.

Eurodesk multiplikatori prate otvaranje novih programa i inicijativa za mlade kako bi ih mogli informirati o aktualnim prilikama. Tako je na sastanku, osim o Europskim snagama solidarnosti i planovima za nadolazeću Time to move kampanju, bilo govora i o platformi Youth wiki na kojoj se mogu pronaći sve politike za mlade.

Pozivamo sve mlade da tijekom listopada posjete Udrugu IKS, upoznaju naše strane EVS volontere i saznaju o raznim besplatnim mogućnostima koje su im nadohvat ruke.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima.