Prilike za volontiranjem u inozemstvu

Udruga IKS od 2011. godine akreditirana je za provođenje projekata mobilnosti te je od tada ugostila preko 150 stranih volontera i na volontiranje u inozemstvo poslala preko 40 volontera. Trenutno u Udruzi IKS boravi 6 volontera iz Italije, Španjolske, Portugala, BIH i Norveške, a imamo i nekoliko super prilika za mobilnost mladih iz Hrvatske.

EVS ON BOARD

Organizacija Hors Pistes razvija volonterske projekte u osnovnim i srednjim školama, a glavni cilj projekata je omogućiti studentima interkulturalno okruženje i širenje perspektive o svijetu oko njih. Volonteri će pomagati učenicima sa školskim zadacima, učiti ih strane jezike, organizirati školske izlete i promovirati volontiranje.

Lokacija: Francuska – Marseille, Avignon, Nice, Aix-en-Provence, Manosque

Vrijeme trajanja projekta: 10 mjeseci

Profil volontera: Motivirani mladi ljudi, osnovno znanje francuskog jezika poželjno

VOLONTIRANJE U FRANCUSKOJ:

Pistes-Solidaires je francuska organizacija otvorena 2002. godine. Od početka rada organizacija se bavi projektima mobilnosti, a sada nakon 17 godina iskustva pomažu i lokalnim organizacijama koje žele ugostiti volontere.

Pistes trenutno nudi nekoliko projekata u koje se i mladi iz Hrvatske mogu uključiti, od volontiranja u školama, sportu, kulturi te rada s djecom ili starijim osobama. Više informacija možete saznati na njihovoj stranici.

POZIV ZA VOLONTIRANJEM U RUMUNJSKOJ:

A.C.T.O.R. je organizacija stacionirana u Rumunjskoj, koja trenutno traži 20 volontera za projekt SOLID A.I.R. – United, Active, Involved, Responsible koji će trajati od 01.rujna 2019. do 30. travnja 2020. godine. Teme projekta su društveno odgovorno ponašanje, kultura i animacija.

Ako ste zainteresirani za volontiranje u Rumunjskoj, prijaviti se možete ovdje https://forms.gle/UiBACYfAzURaTbko9  a za više informacija posjetite stranicu A.C.T.O.R. -a.

VOLONTIRAJ ZA RAZNOLIKOST I INKLUZIJU

Traže se mlade, motivirane osobe za volontiranje u Ujedinjenom Kraljevstvu! Organizacija Youth Action iz Engleske hitno traži mladu osobu koja bi na 10 mjeseci sudjelovala na projektu „Volunteering for diversity and inclusion“. Troje volontera iz Hrvatske je već u Blackburnu (Lancashire) u Ujedinjenom Kraljevstvu, pridruži im se!

Volonteri bi, osim u svakodnevnom životu organizacije, sudjelovali u raznim inicijativama, organiziranju festivala, provođenju radionica i osmišljavanju umjetničkih izvedbi koje su namijenjene informiranju i osvještavanju građana. Naši partneri, Youth Action su priznata, nagrađivana organizacija koja ima za misiju obuhvatiti, uključiti i osnažiti mlade osobe s kojima rade. Za više informacija o organizaciji posjetite  njihovu stranicu.

Za više informacija javite se u Udrugu IKS na adresu Turkulinova 9, Petrinja ili na broj 044/ 813 709 te mail evs@udrugaiks.hr.