Pričam ti priču

Upoznajte videoaktiviste u Osnovnoj školi Glina kroz intervju koji su sami snimili i montirali. Učenici su osim intervjua napravili još 3 kratka filmića u kojem su promovirali volonterstvo i dobrobiti aktivnog sudjelovanja i uključivanja u svojoj zajednici.

Ove godine, povodom manifestacije “Hrvatska volontira” učenici i zaposlenici Osnovne škole Glina, u suradnji s Volonterskim centrom Glina, predstavili su aktivnosti EU Projekta“Moja škola – zajednica sa srcem” na info-štandu u Glini. Projekt provodi udruga IKS u partnerstvu s OŠ Glina i još 6 osnovnih škola u ruralnim područjima Banovine. Volonteri su promicali volonterstvo na Korzu i informirali građane o projektnim aktivnostima školske zajednice.

Učenice/ici OŠ Glina koji su članovi volonterskog kluba u školi, 3 dana za redom su čitali priče djeci u Dječjem vrtiću Bubamara. Ovim djelom su svojim aktivnim angažmanom poticali  čitanje ali i dobrovoljno darivanje vremena, znanja i vještina u opću korist zajednice.

Uz pomoć učitelja  Zlatka Jeličića i mentorice Estele iz Udruge IKS  učenici su snimili 4 kratka filmića o volontiranju gdje su prikazane volonterske akcije u Dječjem vrtiću Bubamara Glina, i Hod za obrazovanje djece Afrike te intervju učenika volontera i njihov doživljaj volonterstva.

Nadamo se da će ovi maštoviti videi potaknuti druge članove zajednice da se također priključe u volonterstvo, prema uzoru malih vrijednih učenika/volontera, da budu aktivni građani i da sudjeluju u izgradnji bolje zajednice za sve.

LINK ZA VIDEO: OŠ Glina 1.dio

OŠ Glina 2.dio

OŠ Glina 3.dio

OŠ Glina 4.dio

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.019.256,56 kuna (85%) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 179.868,81 kuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.