Predstava Dobra srca

IKS-ove lutke opet su posjetile Glinu, s misijom da djeci koja su u posjeti roditeljima u Kaznionici Glina uljepšaju dan. Udruga IKS u Kaznionici Glina provodi trogodišnji program RE-START koji je usmjeren na osnaživanje pojedinaca i poboljšanje njihovog položaja na tržištu rada. Jedna od aktivnosti programa su lutkarske predstave koje na zabavan i djeci prilagođen način prenose važne poruke tolerancije, nenasilja i ljudskih prava, a pridonose kvalitetnom načinu provođenje vremena s djecom.

13. siječnja volonterke i zaposlenice Udruge IKS, Barbara, Larisa, Antonija, Sabina i Tamara krenule su u Kaznionicu Glina, održati novu predstavu “Dobra srca”. Ova predstava prati Marka i Danijela koji kreću doma iz škole, i vesele se zimskim praznicima i slobodnom vremenu. Njihovu igru i veselje brzo zamijeni zabrinutost kada pronađu kutiju s malenim štencima koje je netko ostavio na snijegu i hladnoći. Dječaci brzo odluče spasiti psiće i pronaći im doma kada odrastu. Predstava ima sretan kraj kada dječaci svim štencima nađu dom i odluče podijeliti svoju priču kako bi sva djeca znala što napraviti ako se nađu u istoj situaciji kao Marko i Danijel.

Nakon predstave volonteri su razgovarali s djecom o njihovim kućnim ljubimcima i kako se oni brinu za njih, a djeca su imala priliku i igrati se s lutkama te okušati se u glumi.Ovaj članak dio je vidljivosti u provedbi programa RE-START financiranog od Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske.