Poziv za prijavu na novi ciklus edukacije “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava”

Trenutno su otvorene prijave za edukaciju “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH).
SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Edukacija “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” je naziv programa za mlade od 18 do 30 godina koji od ožujka 2020. godine kreće s novim ciklusom u Zagrebu.

Navedena edukacija je prvi korak ka pridruživanju Svjetskom savezu mladih, a za prijavu se
potrebno prijaviti putem službenog obrasca na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdioblK0-lTGoZ67zHRiXZ4bag7ac_h8rooFt77oePjCYucEg/viewform

Mladi će imati priliku čitati tekstove Viktora Frankla, C.S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih.

Polaznici će tekstove čitati na hrvatskom jeziku kako bi razumijevanje sadržaja bilo svima lakše i dostupnije.

Sudjelovanje u edukaciji je besplatno, a jedini uvjet je potpisivanje Povelje Svjetskog saveza mladih na način da označite „Slažem se“ u prijavnom obrascu. Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim Narodima, a imat će i priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu, sudjelovanje na domaćim i međunarodnim konferencijama.

Molimo Vas da navedene informacije podijelite mladima putem društvenih mreža i e-maila kako bi saznali više informacija o ovom hvalevrijednom projektu!
Također, informacije o navedenoj edukaciji nalaze se i na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.