Poziv na online edukaciju “Znaš li svoja radnička prava?”

U utorak, 9. lipnja u 18:00 pozivamo te da sudjeluješ na online edukaciji „Znaš li svoja radnička prava?“ koju organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Mreža mladih Hrvatske (MMH) u sklopu projekta „Zajedno smo jači“.

Ako ste tek završili srednju školu ili fakultet, radili ste povremene i sezonske poslove, učeničke ili studentske poslove, sada tražite svoj prvi (pravi) posao u zanimanju za koje ste se školovali. Ne dajte se nasamarite. Pripremite se za sve ono što vas može očekivati – saznajte koja prava imate.

Na online edukaciji govorit ćemo o ključnih temama vezanima za mlade i radnička prava.

Što su radnička prava i kako ih ostvariti? Kakve povrede prava se događaju u praksi? Na što mladi radnici moraju posebno paziti? Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca? Što učiniti kada primijetite da vam se neko pravo krši? Kako zauzeti pravilni stav u zaštiti svojih prava kada tražite svoj prvi (pravi) posao?

Online edukaciju vodit će:
• Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH)
• Sven Janovski, glavni tajnik (MMH)
• Petra Vaci, pravna savjetnica (SSSH)

Na online edukaciju mogu se prijaviti svi mladi koji žele saznati više o radničkim pravima.

Online edukacija će se provesti putem aplikacije ZOOM, a sudionici će se moći aktivno uključiti postavljanjem pitanja, ispunjavanjem anketa te radom u grupama.

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti online edukaciji, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja online edukacije.

Prijava za sudjelovanje je obavezna i može se ispuniti preko sljedeće poveznice:
——————————————
Online edukacija je organizirana u okviru projekta „Zajedno smo jači“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.