Poziv na foto natječaj za mlade “Ellie on the Road”

Poziv na suradnju na kreativnom projektu „Ellie on the Road“ kojeg je pokrenula zaklada SOLIDARNA povodom 70. Obljetnice Opće deklaracije o pravima čovjeka, posvećen je  Eleanor Roosevelt, „Prvoj dami svijeta“ koja je kao predsjednica prvog Odbora za ljudska prava Ujedinjenih naroda bila ključna za njezino donošenje 10. prosinca 1948. godine. 

Projekt se sastoji od tematskog foto natječaja za mlade iz čega će nastati digitalna foto čitanka (u formi tematske web stranice) i putujuća foto izložba s popratnim kulturnim programom u nizu zainteresiranih gradova i općina, s naglaskom na one sredine koje se suočavaju s razvojnim problemima. Srdačno Vas pozivamo na suradnju na promociji foto natječaja među mladim vizualnim kreativcima i kreativkama kao i na organizaciji putujuće izložbe „Ellie on the Road“ koja će zasad gostovati u Daruvaru, Gunji, Krnjaku, Sisku i Zagrebu tijekom studenog i prosinca 2018., a može nastaviti svoj put tijekom siječnja i veljače sljedeće godine. Ovaj projekt zaklada SOLIDARNA provodi u sklopu svog programa „Kultura u zajednici“ uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a i Atlantic Grupe, donatora SOLIDARNE za program „Kultura u zajednici“.

Foto natječaj, koncipiran u suradnji s grupom mladih iz Gunje, Siska i Zagreba, otvoren je od 29. 10. do 12. 11. 2018. godine, a na njega se mogu javiti djeca i mladi sa svojim autorskim fotografijama koje tematiziraju jedan ili više temeljnih pojmova Opće deklaracije koje je odabrala grupa mladih koja je i koncipirala natječaj. To su: DOM, SIGURNOST, PRIVATNOST, OBRAZOVANJE, RAD, SOLIDARNOST, ODGOVORNOST, KULTURA I KREATIVNOST, ŽIVOT, JEDNAKOST, DOSTOJANSTVO I SLOBODA.  

Od pristiglih fotografija stručni fotografski žiri odabrati će najbolje od kojih će se napraviti putujuća izložba koju interaktivno žele pokazati što više mladih širom RH, a 5 gradova imaju već u planu (Zagreb, Sisak, Gunja, Daruvar, Krnjak). 

Za tri najbolje fotografije osigurane su vrijedne nagrade. Više na: ellie.solidarna.hr

U svakom gradu povodom otvorenja izložbe organizirat će se i popratni kulturno-edukativni  program u suradnji sa zainteresiranim školama, udrugama i kulturnim institucijama, u različitim formama prema dogovoru i interesu lokalnih partnera (radionice za mlade, pub kviz o ljudskim pravima, projekcija filma o filantropiji, kazališna predstava, donatorske akcije za podršku siromašnoj djeci itd.). 

Ako imate bilo kakvih pitanja molimo Vas da se javite na ivan.blazevic@solidarna.hr ili na broj 091 4825 449.