Poziv na Brain Bee natjecanje!

Studentska organizacija Neuro_Nada koja radi na sprečavanju stigmatizacije mentalnog zdravlja i promicanju javnog obrazovanja o neuroznanosti poziva sve između 13 i 19 godina na državno STEM natjecanje pod nazivom Brain Bee!

Brain Bee međunarodno je natjecanje za sve srednjoškolce koje zanima STEM, posebno neuroznanost, psihologija, i medicina! Natjecanje je osnovao neuroznanstvenik Dr. Norbert Myslinski 1999. godine radi promicanje interesa učenika za neuroznanost i psihologiju pružajući prilikama studentima da nauče više o ovom brzo napredujućem znanstvenom području! Krajnji cilj natjecanja Brain Bee je “to build better brains to fight brain disorders” (to jest, omogućiti edukaciju mladih znanstvenika u području neuroznanosti kako bi se unaprijedile inovacije u liječenju neuroloških i psihijatrijskih poremećaja).

Pobjednik Brain Bee natjecanja nastavio/la bi predstavljati Hrvatsku na međunarodnom natjecanju, koja se održava na sveučilištima širom svijeta svake godine. Preko 75 zemalja i 25,000+ učenika trenutno sudjeluje u godišnjem međunarodnom natjecanju Brain Bee.

Proces registracije za natjecanje 2021 Brain Bee u Hrvatskoj vrlo je jednostavan! Da bi uspjesno mogli ispuniti formular za registraciju, zadvoljavati morate sljedeća dva uvjete:

-U ožujku 2021. imati između 13-19 godina.

-U ožujku 2021. imati mogućnost sudjelovati na državnom natjecanju u Zagrebu (točan datum i vrijeme TBA).

To je sve! Ako udovoljavate navedenim zahtjevima (i, naravno, ako volite STEM), slobodno se prijavite za 2021. državno natjecanje Brain Bee u Hrvatskoj! Učenici se mogu registrirati na: https://petrapdujmic.typeform.com/to/tthEAO

Registracija se zatvara 20. veljače 2021., tri tjedna prije međunarodnog Tjedna Mozga (15.-21. ožujka 2021.) tijekom kojeg će se natjecanje najvjerojatnije održavati.

Pobjednik će dobiti pehar, zajedno sa stipendijom za plaćanje putnih troškova do međunarodnog natjecanja u San Diego, USA! Za više informacija i registraciju, posjetite https://neuronada.wixsite.com/blog/brain-bee-natjecanje