Otvorene su prijave za program usavršavanja za energetske savjetnike

Kako unaprijediti svoja stručna znanja, istovremeno raditi na smanjenju troškova za energiju, promovirati energetsku učinkovitost i pri tome zaraditi?

Nastavno na uspješno provedeno edukaciju u Karlovcu, odgovore na ova pitanja imaju priliku doznati mladi i nezaposleni s područja Sisačko-moslavačke županije, koji se prijave na besplatni i verificirani program usavršavanja „Savjetnici za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima“. Program je namijenjen osobama do 25 godina sa završenom minimalno četverogodišnjom srednjom školom strojarske, elektrotehničke ili građevinske struke.

Kroz teorijsku i praktičnu nastavu polaznici će naučiti:

• Kako prepoznati gdje se troši energija i napraviti osnovni energetski pregled
  • Kako prepoznati energetske i novčane uštede u kućanstvu
  • Kako koristiti on-line aplikaciju za izračunavanje ušteda
  • Kako analizirati podatke o potrošnji i predložiti najbolje mjere za uštede energije i vode
  • Osnove poduzetništva i kako pokrenuti vlastiti biznis.

Dio je to projekta Dobra energija u društvenom poduzetništvu, kojim Zelena energetska zadruga s partnerom Obrtničkim učilištem u Zagrebu, radi na razvoju zelenog energetskog poduzetništva kroz edukaciju mladih i podršku u osmišljavanju novih poslovnih modela koji uključuju njihovo zapošljavanje.

Edukacija će se održati u siječnju 2018. u prostorima Strukovne škole Sisak. Prijaviti se do 8. siječnja 2018. može na https://goo.gl/LxKGa2, a za više informacija može se obratiti na contact@zez.coop ili doći na motivacijsku radionicu koja će se održati 9.1.2018. u 11h u prostorima HZZ-a Sisak na adresi Kralja Tomislava 15.

Projekt “Dobra energija u društvenom poduzetništvu” u vrijednosti 543.206,64 kn u 100% iznosu sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.