Otkrij Europu

Ako oduvijek želiš putovati Europom, a jednostavno nemaš dovoljno sredstava, onda je inicijativa DiscoverEU pravo rješenje za tebe. Europska unija odlučila je ovo ljeto osigurati da oko 15 000 mladih osoba dobije besplatne putne karte za istraživanje Europe.

2018. je Europska godina kulturne baštine i diljem Europe održavaju se razni događaji kojima se obilježava raznolikost naše kulture. Putne karte će se većinom odnositi na putovanje vlakom, no da bi mlade osobe stvarno mogle putovati cijelom Europom, karte će vrijediti i za druga prijevozna sredstva poput autobusa i trajekta. Ako ne želiš putovati sam prijavi se s grupom do 5 osoba i uživajte zajedno.

Prijave su otvorene od 12. lipnja od 12:00 (prema srednjoeuropskom ljetnom vremenu) do 26. lipnja 2018. do 12:00 (prema srednjoeuropskom ljetnom vremenu).

Tko se može prijaviti?

Možeš se prijaviti ako:

• imaš 18 godina na dan 1. srpnja 2018.
  • državljanin si ili državljanka jedne od 28 država članica Europske unije,
  • uneseš broj osobne iskaznice ili putovnice u elektronički obrazac za prijavu,
  • na put kreneš iz jedne od 28 država članica EU-a,
  • planiraš krenuti na put između 9. srpnja i 30. rujna 2018.,
  • planiraš putovati od 1 do 30 dana,
  • planiraš putovati u najmanje jednu, a najviše četiri strane države unutar EU-a,
  • želiš postati ambasador inicijative DiscoverEU.

Više informacija možeš potražiti ovdje DiscoverEU. Požuri se prijaviti i iskoristiti priliku da bolje upoznaš Europu, nađeš nove prijatelje i uživaš u kulturnoj raznolikosti Europe.