OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji obilježila Međunarodni dan volontera

Iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji učenici još od rane dobi prepoznaju volonterske vrijednosti i djeluju u tom duhu. Tako su u siječnju 2018. godine osnovali školski volonterski klub „Tadija“ i iza sebe već imaju mnogobrojne akcije, kako u školi tako i u svojoj zajednici.

U srijedu, 5. prosinca obilježili su Međunarodni dan volontera a podršku su im pored roditelja, učitelja i ravnateljice pružili i 12 stranih volontera koji su u Petrinju stigli iz različitih krajeva Europe. Strani volonteri su u projektu udruge IKS “Istraživanje i otkrivanje potencijala mladih kroz volonterstvo – IKSplore” koji sufinancira Europska unija kroz program Erasmus+ Ključna aktivnost 1 mobilnost mladih, a specifično u grupnoj aktivnosti “International volunteer day”.

Učenici volonteri su na engleskom pozdravili strane volontere, a zatim je uslijedila prezentacija o njihovom radu, akcijama u koje su organizirali a kao neke od akcija spomenuli su: bojanje školskih ormarića, prikupljanje prehrambenih proizvoda za potrebite obitelji učenika njihove škole, obilježavanje Međunarodnog dana obitelji i mnoge druge.

Nakon prezentacije učenici su sve prisutne i naše volontere počastili pjesmom, pićem i pizzom, a njihovi nastavnici su njihov rad nagradili zahvalnicama i simboličnim poklonima

Views expressed in this article are the sole responsibility of Association IKS and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Udruge IKS i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.The Agency for mobility and EU programmes is the contracting authority and support for Erasmus+ projects in Croatia. Agencija za mobilnost i programe EU je ugovorno tijelo i podrška projekata Erasmus+ u Hrvatskoj.