OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji obilježila Međunarodni dan volontera

Iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji učenici još od rane dobi prepoznaju volonterske vrijednosti i djeluju u tom duhu. Tako su u siječnju 2018. godine osnovali školski volonterski klub „Tadija“ i iza sebe već imaju mnogobrojne akcije, kako u školi tako i u svojoj zajednici.

U srijedu, 5. prosinca obilježili su Međunarodni dan volontera a podršku su im pored roditelja, učitelja i ravnateljice pružili i 12 stranih volontera koji su u Petrinju stigli iz različitih krajeva Europe.

Učenici volonteri su na engleskom pozdravili strane volontere, a zatim je uslijedila prezentacija o njihovom radu, akcijama u koje su organizirali a kao neke od akcija spomenuli su: bojanje školskih ormarića, prikupljanje prehrambenih proizvoda za potrebite obitelji učenika njihove škole, obilježavanje Međunarodnog dana obitelji i mnoge druge.

Nakon prezentacije učenici su sve prisutne i naše volontere počastili pjesmom, pićem i pizzom, a njihovi nastavnici su njihov rad nagradili zahvalnicama i simboličnim poklonima