Održana radionica o novinarstvu

U petak 20. listopada u Građanskom centru Udruge IKS održana je radionica o novinarstvu. Ideja o ovoj radionici proizašla je iz jednog od sastanaka „Aktivaca“ koji se inače sastaju u našem prostoru svakog petka u 19:30, a odlično se spojila sa željom novinarke Dnevnik.hr portala Ivane Domitrović koja je odlučila volontirati u udruzi IKS te je vodila ovu radionicu.

Tema radionice bila je „Kako opremiti članak“, a voditeljica Ivana našim je volonterima dala savjete kako članke koje pišu za web stranicu www.grak.hr učiniti zanimljivim i privući što veći broj čitatelja. Osim korisnih savjeta, sudionici radionice čuli su razne primjere dobre ali i loše prakse, na što posebno obratiti pozornost prilikom objavljivanja vijesti i članaka te su podijelili neke zanimljive priče.

U slučaju interesa mladih, novinarka Ivana iskazala je  želju da ponovi radionicu ili napravi mali set radionica o novinarstvu, a ova radionica svakako je bila korisna za sve koji su na njoj sudjelovali.

Ovaj članak dio je projekta “Naša zajednica, naša odgovornost” koji sufinancira Sisačko moslavačka županija.

Sisačko moslavačka županija