Održana edukacija o poduzetništvu u Kaznionici Glina

Poduzetništvo postaje veoma popularan oblik zapošljavanja i karijernog puta. Na sve nesigurnijem tržištu rada i brzo mijenjajućim radnim mjestima teško je opstati. Upravo zato je sve veće zanimanje za razne oblike samozapošljavanja i budi se poduzetnički duh u Hrvatskoj.

Udruga IKS je prepoznala ovaj trend i potrebu građana za usmjeravanjem i pomoći pri ulasku u poduzetništvo. Iz tog razloga planirana je edukacija o poduzetništvu kao jedna od aktivnosti projekta “UČIni više” koji se provodi u Kaznionici Glina. Edukacija o poduzetništvu je održana tijekom kolovoza i rujna, a interes za edukaciju je bio velik, s čak 30 sudionika.

Tijekom 10 sati edukacije sudionici su prošli kroz razne teme od zakonskih okvira poduzetništva u RH, zaštite intelektualnog vlasništva, analize tržišta, mogućnosti financiranja za poduzetnike i važnosti marketinga. Tijekom prve radionice Irena Bušić, djelatnica partnerske organizacije na projektu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područni ured Sisak održala je iscrpno predavanje o mjerama za zapošljavanje i trenutno aktualnim poticajima za poduzetnike.

Sudionici su tijekom radionica razvijali svoj poslovni plan i radili u timovima, bili poticani na stvaranje kreativnih rješenja i umrežavanje. Na kraju edukacije svi su dobili uvjerenja o sudjelovanju i što je najvažnije, znanje i razvoj poslovnih planova.

Ovaj članak dio je vidljivosti projekta “UČIni više” koji financira Ministarstvo pravosuđa. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.