Održan treći sastanak u OŠ Ivan Goran Kovačić-Gora

Tijekom sastanka koji je održan 04.listopada 2018. Udruga IKS i  partneri iz OŠ I.G.K-Gora osvrnuli su se na aktivnosti provedene tijekom školske godine 2017/2018, analizirali postignute rezultate  te dogovorili nastavak aktivnosti u novoj školskoj godini. Dogovoreno je da će učenici  biti uključeni u program pomoć u učenju, ali će se uskoro osmisliti i volonterski program rada u školskom vrtu koji će se odvijati kontinuirano tijekom cijele školske godine. Također OŠ Gora će se i iduće godine uključiti u manifestaciju Hrvatska volontira.

Dogovoreno je da će i ove godine učenici i zaposlenici sudjelovati u obilježavanju Međunarodnog dana volontera.

Naglasak je stavljen na izradu kreativnih radova učenika na temu volonterstva pa je tako dogovoreno da će učitelji razredne nastave i nastavnici u višim razredima tijekom nastavnog sata hrvtaskog jezika, likovne kulture ili sata razrednika potaknuti učenike na izradu istih u različitim oblicima. Kako je tekst himne volontera napisao učenik Marko Marčelja iz OŠ Gora te ga je uglazbila učiteljica Maja Ostojić dogovoreno je da će note himne biti uvrštene na prve stranice publikacije planirane u projektu.

Učitelji će tijekom izrade kreativnih radova učenike poticati da stvaraju kratke poučne i djeci simpatične poruke na temu volonterstva iz njihove perspektive a koje će kasnije moći biti oblikovane u glazbeni format radio spota.

Himna-volontera