ODLIČNO JE, IZ PETRINJE JE!

Večeras je konačno u Hrvatskom domu premijera filma «Odlično je, iz Petrinje je». Zašto konačno? Pa zato što je to prvi igrani film koji su snimali članovi radionice amaterskog filma (RAF). Snimanje smo započeli prišle zime. Prilikom organiziranja koncerta u bivšem «Kavezu» naša je video kamera ukradena. Istraga nije urodila plodom. Naravno da su i članovi RAF-a izgubili motivaciju za taj film… Onda je naš dobri Marin Fran kupio video kameru i snimanje je krenulo dalje, njegovom kamerom. Snimalo se samo vikendom, kad Fran dođe s faksa iz Zagreba.
Prije par mjeseci nam je IRC kroz projekt «Radionica amaterskih filmova» odobrio nabavu nove kamere, mnogo bolje od one prve koju smo kupili sredstvima AED-a. I tako… S novom kamerom, nova je i priča. Na našim je starim snimcima snijeg, a u našem gradu užareno ljeto… Uglavnom, problema je bilo mnogo ali film je završen! Bitno je napomenuti da su na njemu prve vještine stekli svi – učili smo sve o filmu, od pisanja scenarija, preko glume, do montaže. U međuvremenu je voditelj RAFa Darko Rakić završio ljetnu školu filma u Trakošćanima, a potom je za diplomski rad na faksu uzeo filmsku montažu. Dakle, sada o filmu zna mnogo više nego onda kad se snimao film. Ukratko, kroz taj je film Radionica amaterskog filma «odrasla» 🙂

Radnja filma: Želeći upoznati Hrvatsku dvoje stranaca nekim čudom zalutaju u Petrinju. Lutajući gradom upoznaju zanimljive ljude i priče koje stoljećima žive u njemu…
Glume: Maja Bartulović, Franjo Josipović, Tereza Gusić, Marin Fran, Zdenko Peštić, Marija Šestić i Darko Rakić. Redatelj je Darko Rakić.

Premijera filma je večeras u 19 sati u Hrvatskom domu. Prije početka ćemo pustiti nekoliko odličnih filmova s Revije jednominutnog filma. Naravno, ulaz je FREEE!