Odgoj za volontiranje u OŠ 22. lipanj

Tijekom studenog i prosinca u Udruzi IKS provodio se projekt “Aktivni, informirani, motivirani – AIM” financiran od strane Grada Siska.  Glavni cilj projekta AIM je informiranje i podizanje razine svijesti učenika o vrijednostima volonterstva. Učenici petih razreda OŠ 22. lipnja u Sisku sudjelovali su na radionici o odgoju za volontiranje 17. prosinca 2018. Na radionici su učenici imali priliku naučiti pojmove vezane uz volontiranje i tako saznali što je, a što nije volontiranje te su upoznali našeg Volonteriksa (maskotu IKS-a) kojem su dali karakteristike savršenog volontera i pretvorili ga u superheroja.  Učenici  su također pogledali kratke filmiće o volontiranju u Domu za starije i nemoćne osobe i Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji, te kroz radionicu o volonterstvu saznali što je volonterstvo i koje aktivnosti volonteri provode.

Odgoj za volontiranje izuzetno je važan jer djecu priprema za aktivan angažman u starijoj dobi i uči ih da imaju utjecaj u svojoj zajednici, kroz sudjelovanje u ovakvim aktivnostima djeca jačaju osjećaj povezanosti i odgovornosti prema svojoj zajednici te se poboljšava kvaliteta života za sve građane.

Radionice su provedene kroz projekt “AIM – Aktivni, informirani, motivirani” financiran od strane Grada Siska. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.