KRID-logo

Od kluba mladih do udruge mladih K.R.I.D.

U studenom 2010. godine je na sastanku Izvršnog odbora udruge IKS voditelj kluba mladih predložio osamostaljenje kluba. Naime, željeli su se registrirati u novu udrugu i samostalno provoditi programe za mlade. Gledajući iz perspektive starijih članova udruge IKS, taj je prijelog bio dobar jer udruga provodi puno različitih aktivnosti i mladima ne posvećujemo vremena koliko bi trebalo. U međuvremenu je kroz naš klub mladih stasala nova generacija mladih aktivista koja ima nove ideje i koja može ponuditi kvalitetne programe za mlade. Uglavnom, svi smo zaključili da je prijedlog kluba mladih opravdan. Udruga IKS je u prosincu 2010. preselila u nove prostorije u Turkulinovu ulicu, a klub madih je ostao na istoj adresi gdje je i bio od 2003. godine – Gajeva 40a.

KRID1

Članovi udruge K.R.I.D. u akciji farbanja stolova i klupa za dnevni boravak

Posljednja je dva mjeseca novoosnovana udruga K.R.I.D. imala puno posla oko organizacijskog ustroja, uređenja prostorija i pisanja prvih projektnih prijedloga. 26. veljače 2011. godine je udruga K.R.I.D. otvorila vrata u prostorijama bišeg kluba koje sada izgledaju sasvim drugačije. Na otvorenju su o budućim akrivnosti udruge mladih govorili Slaven Kadečka, predjsednik udruge te Alen Vojvodić, Miron Ivančan i Darko Anđelić, voditelji aktivnosti.

krid5

Na otvorenju su među brojnim gostima bili predstavnici Grada Petrinje i Savjeta mladih

Dnevni boravak će raditi tijekom tjedna od 14 do 19 sati. Svrha dnevnog boravka za mlade je pružiti mladima mjesto na kojem će se osjećati sigurno i na kojem će se kroz kreativni pristup moći pravilno razvijati. Uskoro će započeti radionice (npr. o fotografiji i izradi predmeta od gline), a najavljene su i brojne sportske aktivnosti.

Udruga K.R.I.D. zasada broji 9 članova, a svaki volonter nakon određenog doprinosa može postati i njezinim članom.