“Od ideje do projekta – za prave početnike”

Centar za civilne inicijative 2. ožujka 2017. godine u Sisku organizirao je radionici u sklopu programa E-misija pod nazivom „Od ideje do projekta – za prave početnike“

Cilj radionice bio je izgraditi kapacitete članova/volontera/djelatnika organizacija civilnog društva i ustanova u lokalnoj zajednici sa manje iskustva o osnovama izrade projektnog prijedloga koji se upućuju donatorima poput jedinica lokalne samouprave i područne samouprave, privatne zaklade, tvrtke itd.

Tijekom radionice obuhvaćena je struktura standardnog projektnog prijedloga – Obrazac B opisa projektnog prijedloga i struktura obrasca proračuna te se na konkretnim primjerima sudionika radionice vježbalo ispunjavanje zadane dokumentacije. Na radionici se uvježbavala razrada ideje za projekte u tri područja: socijalne usluge u zajednici; rad s mladima i za mlade; zaštita okoliša.

Sudionici radionice su “gradili” svoje projekte i ideje na zabavan i inovativan način kroz timski rad po područjima za koje su se prijavili, a svaki tim je prezentirao svoju ideju. Na radionici je sudjelovala Larisa Brkić nova zaposlenica Udruge IKS koja je pojačanje Info centru za mlade Petrinja. Uzbuđeni smo zbog novog člana našeg tima i širenja kapaciteta Udruge IKS.

Projekt „INFOrmiraj se“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su

Grad Petrinja, Udruga Zamisli, PRONI centar za socijalno podučavanje i Udruga Impress.