Obilježavanje Noći knjige u Kaznionici Glina

Udruga IKS u Kaznionici Glina provodi trogodišnji program “RE-START” kojem su glavne aktivnosti usmjerenje na osnaživanje pojedinaca i povećanje zapošljivosti kroz razne edukacije i radionice. Druga godina provedbe programa je u tijeku, a jedna od aktivnosti bilo je obilježavanje manifestacije “Noći knjige” koja se održala u Kaznionici 23. travnja.

Noć knjige obilježava se od 2012. godine s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti čitanja kao osnovne aktivnosti za učenje, poticanje kreativnosti i razvijanja mašte, a tema ovogodišnje Noći knjiga bila je “Budućnost knjige”. Na obilježavanju Noći knjige u Kaznionici aktivno su sudjelovali i zatvorenici, koji su čitali iz odabranih djela hrvatske i svjetske književnosti. Sudionici su imali priliku naučiti nešto o povijesti knjiga te raspraviti o budućnosti tiskane riječi nasuprot e-knjigama. Igrale su se i igre prepoznavanja citata iz poznatih djela, sve s ciljem motiviranja sudionika da među mnoštvom kvalitetnih pisaca i djela, pronađu sebi najdraže.

Program “RE-START” nastavlja s aktivnostima, započela je provedba obuke za operatera na računalu, a u budućim tjednima predstoji nam početak Kluba tražitelja posla i obilježavanje Dana planeta Zemlje te Međunarodnog dana obitelji.

Ovaj članak dio je vidljivosti programa “RE-START” koji financira Ministarstvo pravosuđa. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.