Novi ciklus online edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“

Svjetski savez mladih otvorio je prijave za novi ciklus online edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“.

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH možete pročitati ovdje.

“Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” je besplatna edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se već dugi niz godina održava u Splitu, Osijeku i Zagrebu, a od ove godine sudionici imaju prilike sudjelovati u edukaciji i online putem.

Navedena edukacija prvi je korak ka pridruživanju Svjetskom savezu mladih, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se preko službenog obrasca na poveznici. Prijave traju do srijede 7. listopada 2020.

Tijekom edukacije, mladi će imati priliku čitati tekstove autora poput Viktora Frankla, C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih te u grupama raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, solidarnost i kultura. Rasprave će se održati pod vodstvom posebno educiranih mentora online putem, a za ograničen broj sudionika moguće je organizirati i uživo rasprave pri čemu bi se sudionici nalazili s mentorima i drugim sudionicima. Edukacije će se održavati jednom tjedno, a ukupno će biti sedam susreta nakon kojih slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju.

Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim Narodima i institucijama Europske unije. a imat će i priliku sudjelovanja i organizacije raznih domaćih i međunarodnih konferencija.

Iskustva dosadašnjih sudionika su vrlo pozitivna. Sudionica prethodne online edukacije, Paula Zujić, istaknula je sljedeće: „Edukacija nudi priliku za čitanje i analizu tekstova vrhunskih književnika, filozofa, umjetnika i iznimnih ljudi, za kritičko promišljanje i raspravu o raznim temama i fenomenima, a sve to uz pomoć i pod vodstvom posvećenih mentora.“ Uz to dodaje: „Ova edukacija je izvrstan način za vlastitu izgradnju i obogaćenje srca i uma te bih svima s malo vremena i volje preporučila da se prijave.“

Molimo Vas da navedene informacije podijelite sa svojim članovima i prijateljima putem društvenih mreža ili mailom kako bi što više mladih saznalo za otvorene prijave u tijeku!

Također, više informacija o navedenoj edukaciji možete pronaći i na našim društvenim mrežama: Facebook i Instagram.