Nove prilike za putovanje i učenje s Udrugom IKS

Udruga IKS i ove je godine aktivno započela s promocijom dostupnih volonterskih pozicija u sklopu Erasmus+ programa, odnosno Europske volonterske službe (EVS).  Zahvaljujući brojnim partnerstvima s organizacijama diljem Europe, mladima redovito nudimo brojne mogućnosti za mobilnost, besplatna putovanja, učenje novih jezika te stjecanje korisnih iskustava i vještina. Projekti u koje se mladi mogu uključiti ove godine odvijaju se u Engleskoj, Poljskoj, Španjolskoj i Makedoniji.

Engleska –„Camphill Life Sharing Youth Volunteer Project“ u organizaciji Camphille Village Trust

Projekt počinje 1. Veljače, a radi se o dugoročnoj Europskoj volonterskoj službi u trajanju od 10 mjeseci (do 31. Studenog 2018.). Mjesto volontiranja je Oakland Park (Gloucestershire), a organizacija je orijentirana prema zdravom načinu života, samoodrživosti, prirodi i okolišu. Volonteri bi organizirali aktivnosti i pružali podršku osobama s invaliditetom te stvarali multikulturalno okružje u mirnoj zajednici. Više informacija o organizaciji možete saznati na poveznici https://www.cvt.org.uk.

Makedonija – „Youth In Action 2.0“ u organizaciji Youth Council Prilep

Projekt dugoročne volonterske službe počinje 1. travnja a traje do 29. listopada 2018. u makedonskom gradu Prilepu. Volonteri bi u sklopu poznate makedonske organizacije učili bi o aktivnom sudjelovanju mladih u društvu, pomagali  u organiziranju aktivnosti u školama, te promicali vrijednosti multikulturalnosti, volonterstva i kulturalnih razmjena u lokalnoj zajednici. Više informacija o organizaciji možete saznati na poveznici http://a.ycp.org.mk/.

Španjolska – „XVIII Mediterranean Games Tarragona 2018“ u organizaciji Mundus

Kratkoročni EVS projekt u trajanju od 10 dana održat će se u španjolskom gradu Tarragona od 22. lipnja do 1. srpnja. Volonteri će imati priliku sudjelovati u organizaciji ovog velikog sportskog događaja u kojem će u 33 sportske discipline natjecati 4000 sportaša. Volonteri trebaju biti zainteresirani za sport, a poslat ćemo tri volontera iz Hrvatske. Više informacija možete saznati na http://www.tarragona2018.cat/en/que-son.

Poljska – „P.E.A.C.E Personal education through activity, creativity and exchange vol.2“ u organizaciji Fundacja Centrum Aktywności Twórczej

Kratkoročni EVS za mlade koji žele provesti dva mjeseca  u poljskom gradu Leszno, u srpnju i kolovozu ove godine. Tražimo 2 volontera koji će raditi na promicanju volonterstva, Erasmus+ programa, europskog građanstva i po povratku prenijeti stečena znanja u svoje lokalne zajednice u svrhu poboljšanja kvalitete života mladih. Više informacija možete saznati na web stranicama organizacije: http://fundacja-cat.pl/.

Pozivamo sve mlade da se prijave za sudjelovanje u nekom od projekata i otputuju u novu zemlju, upoznaju nove kulture te steknu nova znanja, vještine ali i poznanstva i prijateljstva! Važno je napomenuti kako je sudjelovanje u ovim aktivnostima besplatno za sve sudionike jer su troškovi putovanja, smještaja, hrane i džeparca pokriveni kroz Erasmus+ program.

Svi mladi od 17 do 30 godina mogu dobiti više informacija na našoj e-mail adresi evs@udrugaiks.hr, facebook stranicama, na broj  telefona 044/813 709 ili osobnim dolaskom u Udrugu IKS u Turkulinovoj 9. Veselimo se svakoj prilici koju možemo pružiti mladima za njihov razvoj, osposobljavanje, učenje i mobilnost te ih pozivamo da nam se obrate sa svim pitanjima vezanim uz sudjelovanje u Erasmus+ programu i mogućnostima putovanja u inozemstvo jer se stalno otvaraju nove prilike.