Naš EVS volonter Bojan javlja se iz Grčke

Kad me pitate kako se osjećam … Osjećam se kao da sam kod kuće jer ljudi u organizaciji u kojoj volontiram su me prihvatili s poštovanjem i kao prijatelja kojeg nisu dugo vidjeli.

Upoznajem nove ljude, s njima razgovarati na nekom drugom jeziku, ne na vlastitom. To na neki način izvlači nove osjećaje iz mene i usmjerava me na drugačije ponašanje. Svaka nova osoba, svaki novi volonter ima nešto za podijeliti od čega možemo učiti. Moja najbolja odluka u životu do sada je upravo ova, odluka da odem na EVS.

Iako sam na početku svog EVS znam da me čekaju novi izazovi, da ću naučiti mnogo o drugima, o Grčkoj i njenoj kulturi, zemljama mojih kolega s kojima provodim ovdje vrijeme, vještine za koje nikada nisam mislio da ću ih posjedovati. Ali najviše od svega upoznat ću sebe. Onog trenutka kada sletim u zračnu luku Pleso, osoba koja izađe iz aviona neće biti ista koja je prije 3 mjeseca poletjela za Grčku.

Ako razmišljaš kako trebaš nešto promijeniti u svom životu, ako želiš vidjeti kako se drugdje živi i ako želiš poboljšati svoje kompetencije za zaposlenje, EVS je najbolji izbor. Vjerujem da svaka mlada osoba treba dobiti mogućnost da se razvija i priliku da se mijenja i raste. EVS je stvoren upravo za to.