Najava radionice u sklopu projekta “AKO”

Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Sisak provodi projekt “AKO – Aktiviraj se i konkuriraj”.  Cilj projekta AKO jest povećati zapošljivost mladih nezaposlenih osoba do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovom zapošljavanju.

Prva razina obuhvaća razvoj i pružanje prilagođenih usluga zapošljavanja za mlade modernizacijom Centra za mlade. Osnažit će i motivirati 30 mladih za aktivaciju i ulazak u svijet rada uvođenjem triju novih prilagođenih radionica u Centru za mlade s temama poduzetništva, traženja posla u digitalnom okruženju te volontiranju i ostalim mogućnostima koje nudi civilni sektor.

Druga razina podrazumijeva provedbu obrazovanja za mlade u suradnji s partnerom – Pučkim otvorenim učilištem Algebra, odnosno provedbu programa osposobljavanja (web-dizajn) i usavršavanja za mlade u IT-u (programer internetskih aplikacija) te direktno povezivanje s poslodavcima, IT tvrtkama u obliku praktičnoga rada u stvarnom radnom okruženju.

Udruga IKS kao partner u projektu AKO, u sklopu projektnih aktivnosti organizira radionicu “Volontiranjem do posla” koja će se održati 09. svibnja 2019. od 9 sati u prostoru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Sisak, Kralja Tomislava 15, Sisak (prostorije novouređenog i moderniziranog Centra za mlade, soba 7, prizemlje). Cilj radionice je upoznati mlade s prilikama koje pruža volontiranje i rad u civilnom društvu kao i mogućnosti za obrazovanje, usavršavanje i mobilnost koje su dostupne mladima.

Prijaviti se možete ovdje, broj mjesta je ograničen pa požurite s prijavama! Upite vezano uz prijave i projekt možete poslati voditeljici projekta na e-mail: stefica.tominovic@hzz.hr ili nazvati na broj 044/659-121. Dodatne informacije potražite na Facebook i Instagram profilu projekta pod nazivom „Projekt AKO“ te pomoću oznake „#projektAKO“.

Partneri na projektu su: Pučko otvoreno učilište Algebra, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak, Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota te tvrtke Maracom, Euroart93, Kreativa studio, Fokus infoprojekt i Applied Ceramics. Vrijednost projekta je 812.231,91 kn te je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.