Motiviraj! Volontiraj!

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja 29. kolovoza 2017. organizirali su aktivnost „Motiviraj! Volontiraj!“ na kupalištu u Petrinji.
Zajedno s lokalnim i EVS volonterima Udruge IKS promovirali smo volontiranje kroz razne zabavne i inovativne igre.

Volontiranje je način prihvaćanja novih ideja za zajednicu i također za svrhu svakog pojedinca. Volontiranje stvara stanje svijesti koje ljudima omogućava uživanje u pomaganju drugima, aktivnostima i uključivanju u razvoj zajednice. Također je odlična praksa koja pomaže svima da razviju svoje vještine, kao što su timski rad, time management, kreativnost, kritičko razmišljanje, prilagodljivost, tolerancija i tako dalje. Osim toga, volontiranje nudi iskustvo u kojem se volonteri međusobno povezuju. Zbog toga smo organizirali igre u kojima su volonteri i svi ostali sudionici mogli podijeliti svoja iskustva i mišljenja i tako dodatno naučiti više o pojmu volontiranja i jedni o drugima.


Vjerujemo da aktivnosti koje organiziramo imaju pozitivan utjecaj na živote ljudi, počevši od naših volontera i nastavljajući sa građanima Petrinje i okolice.

Projekt „INFOrmiraj se“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, PRONI centar za socijalno podučavanje i Udruga Impress.