Mobilnost na horizontu

Možda ste zadnjih dana primjetili da su facebook i Instagram stranice Udruge IKS ukrašene mnoštvom kreativnih materijala o mobilnosti. Rezultat je to on line kampanje „Mobilnost na horizontu“ u sklopu Eurodesk mreže.

Eurodesk je mreža multiplikatora koji su najčešće udruge mladih ili za mlade, a zajednički informiraju o mogućnostima mobilnosti u svrhu učenja, europskim mogućnostima i prilikama za mlade. Udruga IKS se 2016. godine pridružila ovoj mreži organizacija diljem Europe te se još aktivnije bavi informiranjem i motiviranjem mladih na sudjelovanjem u mobilnostima.

On line kampanja „Mobilnost na horizontu“ provodila se od 23. do 31. ožujka, svaki dan pružajući nove informacije o mogućnostima volontiranja u Hrvatskoj i inozemstvu, o Eurodesk mreži (koja ove godine slavi 30-ti rođendan!) i zanimljivim web stranicama. Mladi su imali mogućnost saznati više o Eramus+ programu i Europskim snagama solidarnosti, upoznati se s ambasadorima mobilnosti Udruge IKS te postavljati pitanja.

Iako je trenutna situacija uzrokovana pandemijom izazovna u najmanju ruku, ona je i prilika da se napokon posvetimo svim stvarima kojima se ne stignemo baviti tijekom uobičajenog radnog dana. Jedna od tih stvari je i planiranje mobilnosti u budućnosti te ovim putem pozivamo sve mlade koji su zainteresirani za volontiranje, rad ili putovanje u inozemstvu da nam se jave na mobility@udrugaiks.hr. Ako vam i dalje nedostaje ideja što raditi u udobnosti vaše kuće, dok prakticirate samoizolaciju, pročitajte naš članak 10 stvari u koje možete investirati svoje vrijeme tijekom pandemije Covid 19 virusa, istražite stranicu Europskog portala za mlade ili pronađite najbližeg Eurodesk multiplikatora koji vam može dati više informacija.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.