MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Sutra je Međunarodni dan žena, dan kad se sjećamo generacija žena koje su se borile za osnovna prava žena, od prava glasa, preko prava na obrazovanje, na imovinu, na osobnost, do prava na jednaku plaću za jednaki rad. Udruga IKS će se i ove godine pobrinuti da Dan žena ne prođe neopaženo. Klub mladih će ujutro dijeliti cvijeće ženama koje se nađu na tržnici, anketirati ih i sve to lijepo snimiti okom naše kamere.

Od 17-20 sati smo u IKSu (Gajeva 40a) pripremili uvodnu zabavu: naše ćemo gošće počastiti kuhanim vinom, a potom će ih besplatno uljepšati vješte šminkerice i frizerke. Sponzor šminkanja je Oriflame, a friziranja frizerski salon Family.

Uvečer od 20 sati počinje finalna zabava u caffe baru Passage. Tjekom večeri ćemo pokazati i kratki film kluba mladih o Danu žena, prijavio se i jedan komičar-amater koji će nas pokušati nasmijati a nakon toga slijedi pjesma (karaoke!) do kasno u noć! Zanimljivo je napomenuti da će sutra u Passageu biti i debitantski nastup jedinog ženskog benda u gradu. Bend se zove «Dobre djevojke» a nastao je na jednom informatičkom tečaju udruge IKS. Vidite kako informatika ima širok spektar djelovanja na ljude 🙂

I na kraju pozivamo sve žene i one koji se ženskasto osjećaju čestitamo Dan žena i pozivamo ih da nam se pridruže sutra u 17 sati u IKSu, a potom u 20h u cafe baru Passage!