Obilježen Međunarodni dan ljudske solidarnosti

Kaznionica u Glini i Udruga IKS 13. prosinca, zajedno su obilježile Međunarodni dan ljudske solidarnosti. Međunarodni dan ljudske solidarnosti u cijelom se svijetu obilježava 20. prosinca odlukom Ujedinjenih naroda iz 2006. godine, a ima za cilj promicanje kulture solidarnosti i dijeljenje vrijednih resursa. Solidarnost označava moralnu obvezu čovjeka za čovjeka. Siromaštvo i bolesti su sveprisutne u našem svijetu, no kada zajedno djelujemo lakše savladavamo poteškoće.

Ovom prigodom organizirana je kreativna radionica u Kaznionici u Glini, na kojoj su sudionici imali priliku izraditi čestitke za nadolazeće blagdane. U dobrom raspoloženju i uz božićne pjesme, na radionici se okupilo 20-ak sudionika te iskušalo svoje kreativne vještine.

Prosinac je mjesec darivanja, radosti, slavlja te ujedno savršen mjesec za obilježavanje solidarnosti. Sve čestitke izrađene tijekom radionice donirati će se Domu za starije i nemoćne u Petrinji i Dječjem domu Vrbina, kako bi i njihovim korisnicima uljepšali ovo blagdansko vrijeme.Ovaj članak dio je vidljivosti programa “RE-START” koji financira Ministarstvo pravosuđa. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.