Lutke čuvalice

Udruga IKS redovito radi s muppet lutkama koje se vrijedno izrađuju u Lutkarskom studiju udruge, a od 10. studenog obogaćeni smo za još jedan projekt „Lutke čuvalice“ financiran od Sisačko-moslavačke županije. Kako im samo ime otkriva „Lutke čuvalice“ imaju za cilj očuvanje kulturne baštine Sisačko-moslavačke županije i podizanje interesa djece za povijest i kulturu tog područja. Lutke su odlično sredstvo za prijenos znanja kod djece i mladih ali i šire zajednice čime ćemo na inovativan način informirati građane ne samo o važnosti očuvanja kulturne baštine već i dobrobitima koje donosi volonterstvo u zajednici.

U sklopu projekta već je izrađeno nekoliko novih lutaka u tradicionalnim nošnjama i opravama koje će biti dio predstave koja će se u prosincu održati u Osnovnoj školi Dvor te izložbi u Knjižnici i čitaonici Dvor.

Iako je projekt još u pripremnoj fazi aktivnosti, dovršavanju lutaka te dramskih proba s volonterima koji će sudjelovati u predstavi, već se veselimo skoroj provedbi ovih aktivnosti i premijernom predstavljanju novih lutaka djeci i našim suradnicima.

Projekt „Lutke čuvalice“ financira Sisačko-moslavačka županija.