Lutkarske predstave u OŠ 22. lipanj

U ponedjeljak 17. prosinca 2018. volonteri Udruge IKS izveli su dvije predstave “Budi cool, volontiraj” za učenike s teškoćama u razvoju iz OŠ 22. lipnja u Sisku.

Predstava “Budi cool, volontiraj” prati dva dječaka kojima je tata zabranio igranje igrica na računalu pa se sad dosađuju na klupi preko puta sobe djeda Đure koji već odavno nije izašao u šetnju iz Doma za starije i nemoćne osobe. Tako snuždene i u potrazi za zabavom u prolazu ih susretne prijateljica Marica koja im potom objasni kako bi mogli svoje vrijeme provoditi volontirajući.

Volonteri su se potom predstavili djeci i razgovarali s njima o volonterstvu te o svojim iskustvima i razlozima iz kojih su počeli volontirati, a posebno iznenađenje su bili slatkiši koje su volonteri Udruge IKS podijelili učenicima.

Lutkarske predstave su provedene kroz projekt “AIM – Aktivni, informirani, motivirani” financiran od strane Grada Siska. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.