Lutkarska predstava i radionica o volonterstvu u OŠ Ivan Goran Kovačić – Gora

U OŠ Ivan Goran Kovačić – Gora 16.04.2018 održana je lutkarska predstava “Budi cool – volontiraj” u kojem je sudjelovao 31 učenik od prvog do četvrtog razreda.

Nakon predstave učenici od petog do šestog razreda sudjelovali su na radionici o odgoju za volontiranje. Na radionici učenici su imali priliku naučiti pojmove vezane uz volontiranje i tako saznali što je, a što nije volontiranje te su upoznali našeg Volonteriksa.  Učenici  su također pogledali kratke filmiće o volontiranju u Domu za starije i nemoćne osobe i Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji, te kroz radionicu o volonterstvu saznali što je volonterstvo i koje aktivnosti volonteri provode.

Učenicima su na kraju radionice o volonterstvu podijeljene majice otisnute u projektu “Moja škola – zajednica sa srcem”.

Projekt „Moja škola – zajednica sa srcem“ sufinanciran je od Europske unije kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.019.256,56 kuna (85%) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 179.868,81 kuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 1.199.125,37 kuna. Nositelj projekta je Udruga IKS.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost udruge IKS.