Kratkoročni EVS u Turskoj

Udruga T.E.A.M. iz Mersina, Turska, traži jednog volontera/volonterku iz Hrvatske za kratkoročnu europsku volontersku službu EVS u trajanju od 2 mjeseca u gradiću Kanzali.

Drugo izdanje EVS projekta udruge T.E.A.M. održat će se od 10.travnja do 08. lipnja 2018.g. Aktivnosti EVS-a odnose se na čišćenje Kazanli plaže, posjet školama i drugim ustanovama u cilju podizanja svijesti o zaštiti okoliša i morskih kornjača itd. EVS projekt pokriva trošak putovanja, hrane i smještaja volontera!

Ako ste se pronašli u ulozi promotora važnosti očuvanja okoliša morskih kornjača i želite pridonijeti održanju vrste ovih životinja, upoznati drugu kulturu i naučiti turski, javite nam se putem e-maila sanja.tabori@argonauta.hr ili 0913033067. Za prijavu je potreban životopis u Europass formatu te motivacijsko pismo na engleskom jeziku.

Rok za prijave je 20. 03. 2018.

Aktivnosti tjednog programa:

• Sastanak s mentorima i projektnim koordinatorima u raspravi – informiranju
  • Čišćenje obale gdje kornjače polažu jaja (glavna aktivnost projekta)
  • Priprema medija o zaštiti okoliša
  • Podrška za Turski jezik
  • Sastanci s lokalnim stanovništvom i informiranje o zaštiti okoliša
  • Informativne radionice – stvaranje svjesnosti o zaštiti okoliša, recikliranju, ponovnom korištenju, smanjenju zagađenja kod mladih kroz predstave, igre, flash mob-ove (ovisno o kreativnosti grupe)

Za vrijeme sezone kornjača volonteri će čistiti plažu u kasno popodnevnim satima i patrolirati noću kako bi zaštitili majke i bebe kornjače od predatora poput pasa, rakova i drugih.

Volonteri će biti aktivno uključeni u projekt (jezična podrška uključena). Dani dolaska i odlaska ne računaju se u vrijeme volontiranja. Vrijeme volontiranja može varirati – nekada će biti više, a nekada manje posla te će ponekada biti vrlo fleksibilno.

Planiranje aktivnosti kroz projekt volonteri će graditi zajedno s organizacijom u kojoj će raditi.

Više informacija saznajte u info packu koji na engleskom jeziku možete preuzeti ovdje (pdf).