Klub tražitelja posla u Kaznionici Glina

Kroz program “RE-START” i ove se godine održao trening Kluba tražitelja posla u Kaznionici Glina. Klub tražitelja posla je sveobuhvatna edukacija koja vodi polaznike kroz pet modula i fokusira se na motiviranje sudionika, identificiranje njihovih znanja i vještina, pisanja životopisa i molbe za posao, pripreme za intervju te metoda aktivnog traženja zaposlenja. Klub tražitelja posla ne fokusira se samo na pronalazak posla već na sveukupno zadovoljstvo i harmoniju između privatnog i poslovnog života te budućeg napredovanja u karijeri.

Od lipnja do kolovoza, sedam polaznika je redovito sudjelovalo na radionicama te poboljšalo svoje znanje i informiranost o procesima traženja posla te se nadamo da će im ovo olakšati povratak i uključivanje u zajednicu po izlasku iz kaznionice.

Klub tražitelja posla nije jedina aktivnost koju provodimo kroz program RE-START, u tijeku je obuka za operatera na računalu a tijekom cijele godine provodimo dodatne aktivnosti neformalnog obrazovanja u svrhu dodatnog obrazovanja i usavršavanja sudionika.

Ovaj članak dio je vidljivosti u provedbi programa RE-START financiranog od strane Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske.