Kako se pripremiti za razgovor za posao i napisati životopis?

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja 14. rujna 2018. organizirali su radionicu pod nazivom  „Kako se pripremiti za razgovor za posao i napisati životopis“.

Cilj radionice je bio kroz prezentaciju sudionike pobliže upoznati s metodama pisanja kvalitetnog životopisa, kako bi životopis trebao izgledati, što bi trebao sadržavati i što pisati u CV ako nemate radnog iskustva. Isto tako kroz prezentaciju smo sudionicima pobliže pojasnili kako se pripremiti za razgovor za posao i predstaviti se poslodavcu u najboljem svjetlu.

Nakon edukativne prezentacije imali smo i praktični dio u obliku role play igre u kojoj su sudionici glumili poslodavce i posloprimce u različitim izmišljenim situacijama kako bi u praksi shvatili dobre i loše strane prijave za posao.

Vjerujemo da ovakav način informiranja ima utjecaj na kvalitetu života mladih i motivira ih na aktivni angažman u zajednici.

 

Projekt “INFOswitch” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, Centar za mladež Zaprešić i Udruga Impress.