“Kako i gdje upisati srednju školu?”

U skladu s planiranim aktivnostima iz projekta Info centra za mlade Petrinja , u I. Osnovnoj školi Petrinja održano je predavanje o upisima u srednje škole. Predavanje „Kako i gdje upisati srednju školu?“ održala je voditeljica Info centra Sabina Stipanec koja je s Karolinom Ivanković, Barbarom Kositer i Matijom Petrakom posjetila osmaše kojih je bilo ukupno 65.

DSC06796[1]

Učenici su saznali koje opcije učenici imaju u Sisačko – moslavačkoj županiji ali i dalje, koje su mogućnosti smještaja u učeničkim domovima te što su to deficitarna zanimanja.

Cilj predavanja bio je upoznati mlade u Petrinji s radom i uslugama Info centra za mlade, te usmjeriti mlade i olakšati im prelazak na viši stupanj obrazovanja. Nakon predavanja Sabina i volonteri pojedinačno su razgovarali s učenicima i odgovarali na pitanja, a voditeljica Volonterskog centra opisala je volonterske aktivnosti i programe te pozvala učenike da se priključe.

Projekt “INFO! INFO!” financira Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, sufinancira Grad Petrinja, a partneri u projektu su Udruga Zamisli i PRONI centar za socijalno podučavanje iz Osijeka.