“Kako i gdje upisati srednju školu” u OŠ Gora

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja u utorak 10. travnja 2018.  proveo je aktivnost pod nazivom „Kako i gdje upisati srednju školu“ u osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Gori. Djelatnica Info centra za mlade Petrinja, Larisa Brkić, zajedno s volonterkama Estelom Toporan i Valeriom Caci, održala je prezentaciju za učenike osmih razreda i pobliže ih upoznala sa svim mogućnostima daljnjeg školovanja u Hrvatskoj. Učenike smo upoznali sa srednjim školama i zanimanjima u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi im pokušali olakšati odluku i motivirati ih za daljnje učenje.

Učenici su imali priliku odigrati zabavni edukativni kviz na istu temu i osvojiti nagrade! Sudionici radionice su imali priliku čuti sve o  volontiranju i svim prednostima koje volontiranje donosi. Bilo je veselo i poučno i nadamo se da smo uspjeli motivirati i potaknuti mlade na aktiviranje.

Projekt “INFOswitch” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, Centar za mladež Zaprešić i Udruga Impress.