Kako do većih popusta u Europi?

Ako je nešto zajedničko svim mladima u Europskoj uniji, onda je to želja da dobijemo što jeftiniju cijenu za neko iskustvo ili proizvod koji želimo. U dobi kada još studiramo, radimo studentske ili poslove na posla radnog vremena, čuvamo djecu, peremo aute i sve ostalo čega se možemo sjetiti, važno nam je da za svoj teško zarađeni novac dobijemo što više možemo.

Iz tog razloga Europska unija je osmislila Europsku iskaznicu za mlade. Europska iskaznica za mlade (EYCA) je članska iskaznica za sve mlade od 14 do navršenih 30 godina s kojima je moguće ostvariti popuste u više od 30 zemalja diljem Europe, uključujući Hrvatsku. U Hrvatskoj ovu iskaznicu izdaje Hrvatski ferijalni i hostelski savez a vrijedi 12 mjeseci.

Za iskaznicu EYCA je potrebna fotografija a možete ju izvaditi u svim hostelima i regionalnim uredima Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza. Zamolbu  je potrebno uputiti glavnom uredu HFHS-a na e-mail: prodaja@hicroatia.com ili poštom: /s naznakom: EYCA/ Savska 5/1, 10 000 Zagreb.

Ovdje možete pronaći kakvi su vam popusti dostupni diljem EU, a pretraživati možete po zemljama, kategorijama ili ključnim riječima. Za više informacija o samoj kartici ili ostalim prilikama za mlade, javite se u Udrugu IKS na  adresu Turkulinova 9 u Petrinji, na mail evs@udrugaiks.hr ili na facebook stranicu udruge.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge IKS.