Iskustvo Europskih snaga solidarnosti u Zagrebu

Udruga IKS sudjelovala je u projektu Udruge Krugovi pod nazivom „Uključen pojedinac stvara zadovoljno društvo“. Projekt je financiran sredstvima Europskih snaga solidarnosti te je osmišljen kako bi potaknuo volontersko iskustvo za mlade koji pružaju podršku ranjivim skupinama – starijima, nemoćnima, maligno oboljelima, niskog socijalnog statusa.

Cilj aktivnosti je poboljšanje znanja, vještina i kompetencija volontera kroz praktično angažiranje i neformalne metode učenja. Kroz aktivnosti volonteri su poticani na sudjelovanje u zajednici, na proaktivnost, toleranciju, poticanje različitosti, razvoj empatije za socijalno ugrožene skupine te promicanje socijalne uključenosti i solidarnosti.

Na projektu je sudjelovalo četvero volontera iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Turske. Na aktivnostima projekta je volontirao i Daniel Barukčić iz Petrinje, koji je na ovaj način odlučio pokloniti devet mjeseci svog angažmana te tako pomoći potrebitima u Zagrebu. Danielovo iskustvo možete pročitati ovdje, a na slici ispod možete pogledati sve aktivnosti ostvarene kroz projekt.