Informativni Eurodesk štand

Jedna od redovitih aktivnosti Eurodeskovih multiplikatora je informiranje mladih o svim prilikama za mobilnost i mogućnostima koje im pruža Europska unija i Erasmus+ program.

Udruga IKS je 20. ožujka u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Vlado Gotovac Sisak organizirala Informativni Eurodesk štand za sve posjetitelje knjižnice. Cilj štanda bio je povećati informiranost mladih o temama poput Erasmus+ programa, Europske volonterske službe i same Eurodesk mreže, a za posjetitelje dostupni su bili zaposlenici Udruge IKS Sabina i Boris, te volonterke Hana, Estela i Antonija. Tijekom održavanja informativnog štanda, posjetitelji su imali priliku zaigrati Kahoot kviz o mobilnosti i osvojiti nagrade, riješiti rebuse o mobilnosti mladih i razgovarati s Eurodesk multiplikatorima o prilikama za mobilnost.

Suradnje s institucijama u zajednici, poput ove s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Sisak nas uvijek vesele i nadamo se nastavku zajedničkog rada na informiranju mladih.

Udruga IKS kao Eurodeskov multiplikator sudjeluje u radu europske Eurodesk mreže koja informira mlade o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima.