INFORMATIČKE EDUKACIJE I OVE ZIME

U rujnu je udruga IKS završila tri besplatna informatička tečaja za žene kroz koje je 29 polaznica uspješno savladalo osnovna znanja kao što su upoznavanje s Windows XP operativnim sustavom, te rad s programima Word i Excel. Krajem ovog mjeseca udruga IKS započinje novu seriju tečajeva za odrasle. Sada smo zahvaljujući donaciji ASB-a bogatiji za još 2 računala. U našim prostorijama uz 8 računala koji su spojeni na Internet imamo i svu ostalu opremu koju jedna suvremena informatička radionica ima. Ovog puta na informatičke edukacije pozivamo sve građane, bez obzira na spol ili dob.

Osnove rada na računalu
je tečaj za apsolutne početnike koji vas polako uvesti u svijet računala. Polaznici će učiti kako pokreće računalo, što su to datoteke, kako se otvara Word, kako se piše dopis ili pozivnica, što se može napraviti s tablicama u Excelu itd… Tečaj će se provoditi 2 puta tjedno u trajanju od 3 mjeseca. Nakon završetka ovog tečaja garantiramo da ćemo vas osloboditi straha od računala 🙂

Uvod u Internet je kratki tečaj za malo naprednije korisnike koji žele uskočiti u beskrajan izvor informacija, Internet. Ovaj kratki tečaj će vas provesti kroz Internet i pokazati vam kako ćete brzo i lako doći do željnih informacija. Osim toga, polaznici će naučiti kako se koristi elektronička pošta (E-mail) i čitaju news (njuz) grupe pomoću Outlook Expressa. Prednost na ovom tečaju imaju oni koji su kod nas završili osnovni tečaj,