IKSovi volonteri i Aeroklub Petrinja u akciji

Udruga IKS i Aeroklub Petrinja proveli su volontersku akciju koja je još jedan primjer dobre suradnje lokalnih udruga. Aeroklub Petrinja želi promovirati svoj rad  u zajednici i uključiti još ljudi s naglaskom na mlade. Modelarstvu i avijaciji u Petrinji valja dati prostora za novi uzlet za što su neophodni novi i mladi ljudi. Slijedom toga  mladi volonteri iz Udruge IKS i članovi Aerokluba osmislili su aktivnosti kojima će prije svega povećati prepoznatljivost Aerokluba u lokalnoj zajednici,  pa se pristupilo oslikavanju vrata hangara.

 

Volonteri su zasukali rukave i u 3 popodneva pripremili i ispisali logo Aerokluba na vratima hangara, površine 40m2. Prvi dan se vršila priprema pomoću kompresora i pištolja za nanošenje osnovne boje. Ove strojeve i alate ne spominjemo bez razloga. Bilo je vrlo poučno za većinu volontera naučiti kako se koristi kompresor i pištolj za što su se pobrinuli domaćini iz Aerokluba. Ova korisna i poučna aktivnost volonterima je bila “fora” i zadovoljstvo, posebno upornim i bojom umazanim volonterkama. Unatoč naporima, komarcima i “flekama” po rukama, nogama, ne rijetko i licu, svi su bili ponosni na odrađeni posao.  

Ovakve aktivnosti mladim volonterima ostaju u lijepim uspomenama za cijeli život kao i ljudima u čijim zajednicama ostaje trag njihovog truda i rada kao što je to ovom prilikom u našoj Petrinji.

Aeroklub i IKS udružili snage, volonterski izveli ovu vrijednu akciju, a Petrinja je dobila jedan osvježen i ponovno prepoznatljiv simbol grada. Ponosni!

Evo pogledajte kako je to izgledalo..