IKSOVCI U STARAČKOM DOMU

IKSovci su u srijedu posjetili Dom umirovljenika dom u Petrinji. Od svog su honorara voditelji radionica u kreativnom centru su kupili 50,20 kg kestena, te ga poklonili i ispekli našim starim sugrađanima u domu. Dok su se mnoge naše frendice odmarale doma gledajući najdraže sapunice, mi smo činile ono što je nama i udruzi cilj- dobro smo se zabavile promičući toleranciju. Bilo nam je zadovoljstvo razbiti uobičajenu svakodnevnicu tih ljudi. Dok su dečki pekli kestene (i stari i mladi ali Kika je bio glavni oko vatre) mi smo cure (hehehe

Sutradan smo se vratili da čujemo dojmove i saznamo nešto više o načinu života u njihovo vrijeme. Svi su se složili da je ono što smo jučer napravili bilo odlično, «za svaku pohvalu» (baš lijepo od njih).

Gđa. Janja nam je rekla da u domu ima simpatija, bilo je čak i brakova (vidite, i u staračkom domu ljubavi ima…). Rekla nam je da se slaže s mladima danas, slaže se i s našim načinom obleke (bar nas netko razumije).

Gđa. Ana je jedna pričljiva ženica…Voli ići u crkvu, puno moli i dan joj je ispunjen tako da joj nije dosadno u domu. Veli da ne voli primati posjete u domu, radije ode u stan (koji se nalazi preko puta doma) jer stanovnici doma sve preuveličavaju (nismo skužili što bi to u stvari trebalo značiti. Možda je i ovdje nekakva ljubav na pomolu?).Za nas mlade kaže da ne poštujemo roditelje kao što je to bilo u njihovo vrijeme.Gospon Ferdo i gospon Stjepan nam kažu da u domu uglavnom ne rade ništa. Stjepanova velika ljubav je pjesma. Za nas mlade kažu da se na nama vide utjecaji droge. Stjepanu se ne sviđaju našminkane i ofarbane cure (pri tome je diskretno gledao u nas dvije, našminkane i ofarbane).Jedna od njegovateljica, gđa. Zrinka, kaže da joj je veliko zadovoljstvo raditi sa starijima i svaki dan dolazi na posao nasmiješena jer zna da radi nešto što voli i nešto što je dobro.

Za kraj ćemo vam odati jednu tajnu. Al neka ostane među nama, surferima. Naime, iz razgovora sa žiteljima doma smo doznali da …. (ufff … kako da kažemo…)…kratko rečeno i oni vode ljubav! (by the way, da naglasimo to su ljudi od 60god. pa na dalje… tko bi rekao?)Dobro, uglavnom to bi valjda… bilo to! U nastavku pogledajte još neke fotke s našeg druženja. Ako vam se ne sviđa članak nemojte nas osuđivati – ipak to je prvi kojeg smo napisale!!!!!!

By:Milena Topić i Željka Radat