IKSov Info centar u Daruvaru

Tijekom jučerašnjeg dana 11. travnja, održan je partnerski sastanak info centara u prostorima Udruge Impress u Daruvaru na kojem je sudjelovala i predstavnica Info centra za mlade Petrinja, Sabina Stipanec. Prisustvovali su i Udruga Zamisli, Mreža udruga Zagor, Centar za mlade Zaprešić, Proni centar i domaćin Udruga Impress.

Na sastanku se raspravljalo o aktivnostima koje se trenutno provode u info centrima, kao i planovima za budućnost. Najvažnija stavka je dogovoreno istraživanje potreba mladih koju će svi info centri provesti u lokalnim zajednicama, u svrhu što kvalitetnijeg pristupa informacijama. Partnerski sastanci su ključni radi koordinacije rada i uspostave kvalitete na području informiranja mladih osoba, kao i umrežavanja.

Nakon sastanka domaćini Dubravko i Tanja su proveli sudionike po prekrasnom Daruvaru, a gosti su imali prilike naučiti nešto novo o termalnim izvorima, dvorcu Janković te najstarijem drvetu ginko bilobe u Hrvatskoj. Daruvar kao gradić odiše povijesnom baštinom te svakako preporučamo da ga posjetite, a priliku imate već idući tjedan na obilježavanju Tjedna zdravlja.

Projekt “INFO! INFO!” financira Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, sufinancira Grad Petrinja, a partneri u projektu su Udruga Zamisli i PRONI centar za socijalno podučavanje iz Osijeka.