IKS predstavnice na radionici suzbijanja diskriminacije kroz medije

Ured Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u suradnji s Udrugom PGP u sisačkoj Obrtničkoj komori održao je radionicu za medije pod nazivom „Novinarska prava i društvena odgovornost medija – prevencija diskriminacije i govora mržnje”. Radionica je jedna od aktivnosti projekta „Zajedno za bolje – društvena uključenost Roma u Hrvatskoj – prostorno baziran pristup za uključivanje Roma na lokalnoj razini u Hrvatskoj”. Projekt je ostvaren uz financijsku podršku fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Radionica je održana pod vodstvom Kristijana Grđana i Ive Jovović, a glavni cilj radionice  je suzbijanje diskriminacije u svakodnevnom izvještavanju o nacionalnim manjinama, naročito Romima u Hrvatskoj. Radionica je započela predavanjem „Zašto je stigma loša?“, a kasnije su sudionici uz praktične primjere i vježbe shvatili važnost objektivnog izvještavanja bez senzacionalističkih naslova koji su u našim medijima vrlo česti a izrazito pojačavaju socijalnu isključenost Roma.

Na ovoj radionici sudjelovale su zaposlenice Udruge IKS Karolina Ivanković, Sabina Stipanec i Barbara Kositer, koje se i same okušavaju u medijskom prostoru objavljivanjem vijesti različite tematike na web stranici naše organizacije. Radionica je obuhvatila mnoge sadržaje koji će biti od velike koristi u njihovom budućem radu.