IKS na “Educiraj zajednicu” u Sisku

U okviru projekta „Školontiranje“ održana je izobrazba pod nazivom Aktiviraj zajednicu, a  sudionici iste bili su: predstavnici organizacija civilnog društva, djelatnici obrazovnih ustanova, roditelji učenika osnovnih i srednjih škola te djeca i mladi kao predstavnici školskih volonterskih klubova s područja Sisačko-moslavačke županije.

Izobrazba je održana u prostorijama PRONI Centra za socijalno podučavanje u Sisku, od 29. do 31. listopada. Sudionici izobrazbe su aktivnim sudjelovanjem jačali zajedničke kapacitete u području planiranja, pripreme i zajedničke provedbe volonterskih akcija za vrijeme školskih praznika.

Cilj izobrazbe postignut je kroz: upoznavanje sudionika, zajedničko definiranje pojma zajednice, razmjenom iskustava o radu i akcijama koje su do sada provedene te osmišljavanjem novih aktivnosti koje su definirane na osnovu interesa, potreba i stilova življenja mladih iz različitih lokalnih zajednica s područja Sisačko-moslavačke županije. Predstavnici udruge IKS, kao jedne od organizacija civilnog društva su imali priliku u suradnji sa djelatnicima i učenicima obrazovnih ustanova s područja Petrinje osmisliti jednu volontersku akciju sa ciljem aktiviranja zajednice za vrijeme školskih praznika.

Upravo to smo i učinili i već smo krenuli u pripremu za provedbu naše akcije o čemu ćete biti obaviješteni tijekom prosinca i siječnja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt Školontiranje ukupne je vrijednosti 1.134.356,84 kn.

Iznos koji je sufinancirala Europska unija iznosi 911,652,93 kn.