III. Sajam informacija u Petrinji

Udruga IKS i Info centar za mlade Petrinja organizirali su Sajam informacija u gradskom parku u Petrinji 24. srpnja 2018.

Na Sajmu informacija ove je godine sudjelovalo dvadesetak udruga, klubova i ustanova iz Petrinje, Siska, Zaprešića i Daruvara. Centar za mladež Zaprešić, Carpe Diem, Mreža udruga Zagor, BikeAround, Hrvatski zavod za zapošljavanja, HPD Zrin, ALD Sisak, Petrinjska razvojna agencija su samo neki od posjetitelja koji su se predstavljali na Sajmu. Osim dragih kolega, predstavili su se Udruga IKS uz Info centar za mlade i Volonterski centar Petrinja i također smo imali Eurodesk štand na kojem su se predstavljali naši EVS volonteri iz Portugala, Španjolske, Makedonije, Italije i Bosne i Hercegovine. Volonteri su napisali i izveli lutkarsku predstavu koja je govorila o EVSu.

Posjetitelji Sajma informacija su mogli doznati pregršt korisnih i zanimljivih informacija na gotovo svakom štandu, te su u sklopu Sajma informacija održane i različite prezentacije i zabavne igre za mlade.

Vjerujemo da je ovakav pristup i informiranje zajednice od iznimnog značaja posebno zbog širokog opsega informacija na jednom mjestu te se nadam da će ovaj događaj postati redovna aktivnost Info centra u budućnosti.

Projekt “INFOswitch” financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri u projektu su Grad Petrinja, Udruga Zamisli, Centar za mladež Zaprešić i Udruga Impress.