Igraonice za djecu u IKS-u

U srijedu i četvrtak, 2. i 3. kolovoza dvorište i prostorije udruge IKS u Turkulinovoj 9 bile su ispunjenje dječjim smijehom, veseljem i dobrim raspoloženjem koje je vladalo zahvaljujući igraonicama koje su naši strani i lokalni volonteri organizirali za djecu.

 

 

 

Unatoč velikim vrućinama, igraonice je u ova dva dana posjetio velik broj djece koja svoje  praznike provode u Petrinji. Volonteri su za njih pripremili razne aktivnosti poput kuglanja, živog „čovječe ne ljuti se“ , vodenih igara, crtanja, papirnatog ribolova, lutkarske predstave i brojne druge aktivnosti u kojima su djeca uživala, a za osvježenja naši volonteri su pripremili ledeni čaj i voće.

 

Svi su s radionica otišli u nadi da ćemo ih uskoro ponoviti, djeca se vesele budućim druženjima s našim volonterima, a roditelji su sretni jer su u zajednici organizirane aktivnosti  kojih, kako kažu, tijekom ljeta za djecu gotovo i nema. Tako su s ovih igraonica svi otišli kući zadovoljni, a neki od roditelja će se i priključiti radu Udruge IKS kao volonteri čemu se izrazito veselimo, kao i svim budućim druženjima s najmlađim članovima zajednice.

 

 

Ovaj članak dio je projekta “Puppet theatre – A fair play” financiranog od Europske Unije kroz program Eramsus+ Ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca; mobilnost pojedinaca u području mladih.

logo-erasmusplus-700

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja provodi i promovira programe Europske unije i druge međunarodne programe u području znanosti, obrazovanja, osposobljavanja, i mladih.

agencija-mobilnost-logo