iDebate u Tehničkoj školi Sisak

U sklopu međunarodnog projekta „Debatiram, dakle učim 2017. – 2019.“, dana 27.09.2018. godine, u Tehničkoj školi Sisak, Udruga IKS je održala aktivnost na temu „Aktivno građanstvo i njegova uloga u održivom razvoju“ s ciljem povećanja sudjelovanja mladih ljudi u različitim oblicima demokratskog izražavanja i promoviranja aktivnog građanstva kao važnog prvog koraka za bilo koji napredak u društvu.

Obzirom da su učenici škole dosta angažirani i aktivni u društvu kroz niz projekata (Školontiranje,  DroneTeam, Stručnom praksom u EU, SOELA…), uvodom o tome što sve aktivno građanstvo obuhvaća te koji je cilj održivog razvoja fokusirali smo se na globalne ciljeve održivog razvoja do 2030. godine.

Učenici su u grupama odabrali jedan od 17 ciljeva i iznosili svoje ideje kako aktivno građanstvo može utjecati na ispunjenje istih.

Link na video: https://www.youtube.com/watch?v=oU5COpKl3qg

Link na fotografije: https://i-debate.eu/media-hr/

Detaljnije o projektu „Debatiram, dakle učim 2017. – 2019.“: https://i-debate.eu/; http://udrugaiks.hr/idebate-debatiram-dakle-ucim-2017-2019/

Međunarodni projekt „Debatiram, dakle učim 2017. – 2019.“ sufinanciran je od strane Europske unije u okviru programa Europa za građane.